Refractaire proctitis

Let op! Accreditatie verlopen.
De accreditatie voor deze cursus is op 14-02-2018 verlopen. U kunt deze cursus nog wel maken maar er zullen geen punten worden doorgegeven.

Cursusinformatie:

Vanuit de ECCO (European Crohn’s and Colitis Organisation) is in 2012 een 2e evidence based consensus verschenen over de diagnose en behandeling van colitis ulcerosa in het Journal of Crohn’s and Colitis. 1-2 Tevens is recent door de werkgroep “ Modernisering Richtlijn IBD voor volwassenen”  de handleiding Behandeling IBD 2014-2015 opgesteld.
Dit project is geïnitieerd door het initiative on Crohn’s and Colitis (ICC), waarbij is samengewerkt met MDL-artsen uit meer dan 20 ziekenhuizen in Nederland. Deze handleiding is een aanvulling op de CBO-richtlijn IBD voor volwassenen uit 2009. De handleiding is te vinden bij richtlijnen op www.mdl.nl.
Deze gelden beide als basis voor deze e-learning.


Leerdoelen
Na deze e-learning:

  • Kent u de achtergrond van proctitis ulcerosa
  • Weet u elke medicijnen worden gebruikt bij proctitis ulcerosa
  • Weet u wat de behandeling van keuze is bij proctitis ulcerosa
  • Weet u welke histologische uitslag past bij colitis ulcerosa
  • kunt u de behandeling starten bij refractaire proctitis


Werkwijze
De e-learning vangt aan met de training die bestaat uit casus met vragen. Wanneer u deze hebt afgerond sluit u de e-learning af met een eindtoets.
Om accreditatie te kunnen aanvragen dient u minimaal 75% van de vragen goed te beantwoorden. Wanneer u een lagere score hebt kunt u de eindtoets nog twee keer herkansen.
U kunt de e-learning pauzeren en vervolgen waar u hebt gepauzeerd.

1 Dignass, Eliakim et al, JCC 2012: 965
2 Dignass, Lindsay et al, JCC 2012: 991

 

 

IN PROGRESS
Average score: 0%
Progress: 50%